070-3555702 (Patrik)

Grävjobb säsongen 2020

av | aug 4, 2020 | Diverse

Det varierar en del vilket typ av grävjobb som efterfrågas, samtidigt som en del alltid är lika. När det handlar om att gräva och planera för en gräsmatta så är det ofta några stubbar och någon sten som är problemet. Men med en grävmaskin i rätt storlek så är stubbar och de flesta stenar inget problem. I och omkring Ludvika så är det ganska gott om sten och stubbar så det hör mer till vanligheterna än undantag. Samma sak gäller om man vill ha göra för en parkering eller en ny infart. Men, finns det en befintlig infart som ska göras om så brukar det i alla fall inte vara några stubbar vägen. Ute i byarna Nyhammar, Sunnansjö och Grangärde finns det rätt mycket fin mark med bra förutsättningar, vilket underlättar när det gäller grävjobb. Grängesberg däremot, där finns det gott om både berg och sten…  Samtidigt känns det bra med fast underlag, har kör en del i och omkring Örebro och där gungar det på bra i leran.

För något år sedan var trenden att gräva för häckar och buskar, men i år har inte efterfrågan på det området varit så stor.

Utöver det så är det alltid en del förfrågningar på grävning för kabel eller annan typ av ledning, vatten eller sommarvatten. Många vattenledningar börjar bli till åren så det är dags att byta gammalt järn mot modern ledning i plast.

En ständig trend är också att man behöver gräva för ett garage eller någon typ av byggnad på gården. Med en maskin i rätt storlek så går det oftast ganska snabbt att göra markjobbet.

Vad står på din önskelista som nästa projekt?